بیماری قلبی عروقی یکی از علل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است که بار عمومی و اقتصادی زیادی را به همراه دارد. مطالعات بر روی غذاهای محافظ قلب و اجزای زیست فعال آنها برای رفع نیازهای سلامت شخصی و عمومی مورد نیاز است.
خرما مضافتی سراوان سرشار از پلی فنولها، بهویژه فلاونوئیدها، ریزمغذیهای خاص و فیبر رژیمی است که میتواند بر سلامت عروق تأثیر بگذارد و این پتانسیل را دارد که بیماریهای عروقی را در انسان کاهش دهد.
دادههای حاصل از مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی گزارش میدهند که مصرف میوه یا عصاره خرما میتواند نشانگرهای منتخب سلامت عروق، بهویژه سطوح لیپید پلاسما شامل تریگلیسرید و کلسترول، شاخصهای استرس اکسیداتیو و التهاب را تعدیل کند، اما دادههای انسانی اندک است.
تحقیقات بیشتری برای توصیف بهتر پلی فنلهای خرما و ترکیبات یا فراکسیونهای بیواکتیو منحصر به فرد، ایجاد سطوح ایمن و مؤثر مصرف و مشخص کردن مکانیسمهای اساسی اثر مورد نیاز است.
اجرای دقیق علمی در کارآزماییهای بالینی و ارزیابی نشانگرهای عملکردی بیماریهای عروقی، مانند اتساع با واسطه جریان و تونومتری شریان محیطی، همراه با پروفایلهای میکروبیوم روده، اطلاعات مفیدی را در رابطه با سلامت انسان ارائه میدهد.
داده های در حال ظهور از این ایده حمایت می کنند که مصرف میوه و عصاره خرما می تواند جزء مفیدی از یک سبک زندگی سالم برای کسانی باشد که به دنبال اثرات مفید بر سلامت عروق هستند.
انتخاب های سبک زندگی مانند رژیم غذایی و فعالیت بدنی می تواند عوامل خطر برای چندین بیماری مزمن از جمله بیماری قلبی عروقی (CVD)، دیابت و برخی سرطان ها ایجاد کند.
پیشبینی میشود که بیماریهای مزمن در سرتاسر جهان بین سالهای 2011 تا 2030 به دلیل افزایش هزینههای مراقبتهای بهداشتی، کاهش بهرهوری و از دست دادن سرمایه، 17.3 تریلیون دلار خسارت اقتصادی ایجاد کنند.
استراتژیهای پیشگیری و کاهش خطر، از جمله توصیههای غذایی، برای مهار این بار بسیار مهم هستند. علاوه بر رهنمودهایی در مورد مواردی که باید اجتناب شود، تأکید بر غذاهای ارتقا دهنده سلامتی که مکمل استراتژی های رژیم غذایی فعلی هستند، کلید پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های مزمن است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.